Consultări publice: Conceptul platformei retail pentru valori mobiliare de stat și alte instrumente financiare

Depozitarul Central Unic inițiază consultări publice privind Conceptul platformei retail pentru valori mobiliare de stat și alte instrumente financiare.

Conceptul a fost elaborat în cadrul Proiectului USAID „Transparența Sectorului Financiar în Moldova” (FSTA) și se înscrie în șirul de măsuri sprijinite de FSTA pentru dezvoltarea pieței financiare din țara noastră.

Conceptul propune crearea unei platforme electronice, prin intermediul căreia pot fi efectuate operațiuni cu instrumente financiare într-un mod sigur, securizat și eficient. Platforma va fi configurată ca o interfață online, cu acces la distanță prin internet, care va permite transferul instrumentelor financiare între investitori retail.

Platforma va facilita vânzarea directă a valorilor mobiliare de stat unui public larg de investitori individuali, care vor putea achiziționa și vinde valori mobiliare de stat, la un cost redus, în condiții de siguranță.

Documentul descrie arealul de aplicare și utilizare a platformei retail, funcționalitățile prevăzute, responsabilitățile și rolurile părților implicate, dar și perspectivele de dezvoltare a acestui segment al pieței financiare.

Sugestiile și comentariile pe marginea conceptului pot fi expediate pe adresa electronică dcu@dcu.md până pe 22 martie 2020.